Google Analytics toevoegen aan uw site

Google Analytics toevoegen aan uw site

In onderstaande stappen leggen wij uit hoe u Google Analytics toe kan voegen aan uw site. Voor de meeste webbouwers is dit een zeer eenvoudige opgave en normaliter worden hier geen kosten voor gerekend.

Stap 1:

Ga naar http://www.google.com/intl/nl/analytics/ klik op account aanmaken en log in met uw Google account.

Let op: Dit account zal de eerste beheerder worden van de Google analytics account. Later is dit eenvoudig te wijzigen.

Stap 2: Heeft u geen Google account? Maak deze aan door klik rechtsboven op de “aanmelden/”sign up” knop te klikken. Vul vervolgens alle velden in. U zult een verificatie email ontvangen die u zult moeten bevestigen. Wij raden aan om voor deze google account uw zakelijke emailadres te gebruiken.

Stap 3: Het kan zijn dat u allereerst gevraagd wordt om een telefoonnummer. Hiermee kunt u uw account altijd deblokkeren indien u uw wachtwoord vergeten bent. Dit is niet verplicht en u kunt onderaan ook op de volgende stap klikken.

Stap 4: U krijgt vervolgens een pagina met uitleg over het installatieproces. Klik aan de rechterkant op de grote “sign up” knop.

Stap 5: Kies voor klassieke analytics. Vul alle gegevens in. Zet alle vinkjes bij gegevensdeling uit.

Stap 6: Klik onderaan op de knop om de trackingcode op te halen. Na het goedkeuren van de algemene voorwaarden krijgt u uw tracking code te zien. Deze stuurt u naar uw website bouwer en vanaf nu kan het meten beginnen.

Heeft u vragen over bovenstaande of wilt u hulp bij de installatie? Wij helpen u graag, neem hier contact met ons op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zet vervolgens een vinkje bij het accepteren van de voorwaarden en je Google Analytics account is aangemaakt! Op de volgende pagina staat alle informatie die je nodig hebt om de code te installeren. Als je onderin op “email deze instructies” klikt krijg je een tekst met instructies te zien. Email deze tekst naar uw websitebouwer en zodra deze de code heeft geinstalleerd zal uw account werkend zijn.

Heeft u vragen over bovenstaande handleiding?  Neem dan contact met ons op.

Google Analytics is een zeer uitgebreid programma en er zijn dan ook zeer veel mogelijkheden. Zo kunt u bijhouden hoe men op uw site terecht komt, kunt u filteren tussen burger bezoeken en uw eigen organisatie of kunt u zien hoeveel van uw bezoekers een afspraak maakt. Bent u geïnteresseerd in de verdere mogelijkheden van Google Analytics? Neem dan contact met ons op.

 

Reacties

Geen reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training:

Tips voor een betere site

1 keer per maandVergrootglas logo
Exclusieve tips