Landelijk onderzoek naar effecten van websites gemeenten; zowel met als zonder toptaken.

Landelijk onderzoek naar effecten van websites gemeenten; zowel met als zonder toptaken.

Welk effect hebben toptakenwebsites nu eigenlijk? Welke onderdelen maken een toptakenwebsite tot een succes en welke onderdelen juist niet? Dit zijn vragen die bij veel gemeenten leven en waar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) nu samen met de gemeenten het antwoord op wil vinden. Buiten deze onderwerpen is BZK benieuwd wat het effect is van toptakenwebsites op de verschillende beleidsterreinen van BZK.

GBBO is gevraagd om dit onderzoek uit te voeren voor BZK. Dit doen we natuurlijk samen met de gemeenten. Om het onderzoek tot een succes te maken hebben we jouw hulp nodig! De wens is de discussie over toptakenwebsites aan te vullen met gefundeerde cijfers over de effecten van toptakenwebsites. We verzamelen om deze reden gericht gegevens om een zo objectief mogelijk beeld te verkrijgen.  Hiervoor hebben we gemeenten met een toptakeningerichte website reeds benaderd. Nu zijn we op zoek naar gegevens van gemeenten die geen toptakeningerichte website hebben.

Wat levert het onderzoek jou als gemeente op?

  • Inzicht in die onderdelen van een toptakenwebsite die goed en slecht werken ten opzicht van de andere websites;
  • Landelijke inzichten en kennis omtrent de digitale dienstverlening van de Nederlandse overheid;
  • Nagaan of en hoe de digitale dienstverlening van jouw gemeente verbeterd kan worden.

Wil je deelnemen namens jouw gemeente aan het onderzoek?

Vul dan de vragenlijst in!

Het onderzoek is ondertussen afgelopen!

In eerste instantie zijn we benieuwd welke gegevens jij als gemeente beschikbaar hebt. Op basis hiervan bepalen we of jouw gemeente in aanmerking komt voor deelname aan het feitelijke onderzoek. Zou je voor ons onderstaande vragenlijst kunnen invullen zodat duidelijk wordt of jouw gemeente kan deelnemen? Je vult de vragen in maximaal vijf minuten in. We willen jullie graag snel de resultaten opleveren. Daarom willen we graag voor vrijdag 27 juni weten of je mee wilt doen, zodat het feitelijke onderzoek daarna direct kan starten.

Op naar vele inzichten in dit grootste onderzoek naar toptakenwebsites van Nederlandse gemeenten!

Reacties

Geen reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training:

Tips voor een betere site

1 keer per maandVergrootglas logo
Exclusieve tips