Minister ontvangt rapport Toptaken

Minister ontvangt rapport Toptaken

Gisteren is het rapport over toptaken gedeeld met minister Plasterk. In een wandeling door Utrecht zijn de belangrijkste bevindingen van het rapport met hem gedeeld. Zo zijn tijdens de wandeling de grote verschillen tussen gemeenten besproken. Het is opvallend dat er gemeenten zijn die 80% van bepaalde producten digitaal afhandelen en gemeenten die maar 10% digitaal afhandelen.

Uiteraard was de korte wandeling niet voldoende om alle bevindingen uit het onderzoek met de minister te bespreken. Om deze reden is het rapport dan ook gedeeld met de minister. Geheel in lijn met het thema niet via een geprinte versie, maar via een tweet met een link naar het rapport.

toptaken rapport tweet

carolien-plasterkBij de wandeling was ook regeldruk ambassadeur Jean Paul Gebben aanwezig die de minister informeerde over de de voortgang van het programma Beter en Concreter.
Tijdens de wandeling werd de minister  bekend gemaakt met de BuitenBeter app. Dit gebeurde door Arjen Kroes (Ministerie van BZK) die aangaf dat onder andere gemeente Eindhoven deze app gebruikt (zie voor het resultaat hiervan het rapport) en dat de app landelijk inzetbaar is.

Vervolgens werd  door Carolien Nicolai (gemeente Zeewolde)gedemonstreerd hoe in Zeewolde een melding gedaan kon worden. De reden hiervoor was de hoge klassering die gemeente Zeewolde in het onderzoek had met percentage digitale meldingen. Daarbij heeft Carolien ook in de begeleidingscommissie een bijdrage geleverd aan het onderzoek.

De wandeling werd opgevrolijkt door de aanwezigheid van PowNews (uitzending gemist vanaf 8:05:  Als je mij wil zien, niet knipperen!).

Voor mij persoonlijk een bijzondere ervaring om dit eens van dichtbij mee te maken. Had ik voor de dag begon nog politieke aspiraties, na het zien van het mediacircus denk ik dat ik de komende jaren maar gewoon ondernemer blijf.

Heb je zelf nog vragen over het toptaken onderzoek? Laat het ons weten!

Reacties

Geen reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training:

Tips voor een betere site

1 keer per maandVergrootglas logo
Exclusieve tips