Aanmelden kosteloos onderzoek digitale klantreis

Aanmelden kosteloos onderzoek digitale klantreis

Hoe verloopt de digitale klantreis van inwoners en ondernemers door jouw gemeente? Hoeveel klanten geven bijvoorbeeld met succes een verhuizing door via het webformulier? En welk percentage haakt voortijdig af? Deze vragen staan centraal in een uniek landelijk onderzoek naar de digitale klantreis van burgers en bedrijven. Het resultaat: een helder beeld van de efficiency én verbeterkansen van e-dienstverlening in de praktijk.

Voorbeeld trechter digitale klantreisBlijvende inzicht in het gebruik van digitale producten en diensten
Elke gemeente in Nederland kan zich aanmelden; deelname aan het onderzoek is kosteloos. We hebben binnen het onderzoek ruimte om maximaal 50 gemeenten te begeleiden. Vanwege de verwachte grote interesse kunnen we dan ook niet garanderen dat iedereen die zich aanmeld kan deelnemen.
Tijdens het onderzoek ontvang je een rapport met de score voor jouw gemeente. Deze kun je vergelijken met een landelijke gemiddelde en met de andere deelnemende gemeenten. De cijfers geven een helder beeld van het gebruik en de succesratio van veelgebruikte producten en diensten. Dit biedt een duidelijke onderbouwing voor eventuele verbeteringen die het voor inwoners en bedrijven nog makkelijker maken het digitale kanaal te gebruiken.
Het resultaat is blijvend: tijdens het onderzoek leren we je hoe je zelf de digitale klantreis kunt blijven volgen. Naast inzicht in gebruik en succesratio maakt het onderzoek duidelijk welke potentiële baten te realiseren zijn. Een succesvol afgerond webformulier is immers efficiënter dan een klant die alsnog via een ander kanaal contact moet opnemen met de gemeente.

Meld je aan!
Wil jij ook graag meer inzicht in het verloop van de digitale klantreis, zodat je de dienstverlening van jouw gemeenten op een hoger plan kunt brengen? Meld je dan aan op www.digitaleklantreisoverheid.nl. Hier vind je ook meer informatie over de uitvoering van het onderzoek, de betrokken partijen en selectiecriteria voor deelname.

Reacties

Geen reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training:

Tips voor een betere site

1 keer per maandVergrootglas logo
Exclusieve tips