Arthur Agterberg

Foto Arthur
Foto Arthur
Arthur Agterberg
Projectleider & Adviseur Online Dienstverlening

Foto Arthur

Bel Arthur: 06-28440365

Arthur Agterberg - Projectleider & Adviseur Online Dienstverlening

Arthur heeft 10 jaar ervaring als allround communicatieprofessional, vooral op het gebied van online communicatie en dienstverlening. Arthur heeft de master Human-Technology Interaction afgerond aan de Technische Universiteit Eindhoven, waarbij hij met name heeft geleerd hoe je gebruikersgedrag en gebruikersbehoeften vertaalt naar dienstverlenende applicaties. Daarnaast heeft hij een master Journalistiek behaald. Hij is hierdoor bedreven in effectief communiceren.

Arthur heeft veel ervaring met het realiseren en optimaliseren van commerciële en publieke websites. Zijn wetenschappelijke achtergrond heeft hij hierbij goed kunnen benutten, bijvoorbeeld door continu te analyseren wat wel en niet werkt. Het samenwerken met diverse interne en externe partijen was een essentieel onderdeel voor het succes van deze projecten.

Hij kan goed het overzicht bewaren, teams en leveranciers aansturen en de kwaliteit en inhoud bewaken. Zijn persoonlijke drive is om tijd, geld en frustratie van gebruikers te besparen door online media op een optimale manier in te zetten. Hij vindt het belangrijk dat online dienstverlening voor iedereen in de samenleving begrijpelijk en toegankelijk is.

De afgelopen jaren heeft Arthur ervoor gezorgd dat scholenopdekaart.nl geoptimaliseerd is op het gebied van dienstverlenende, toegankelijke en zoekmachinevriendelijke content. Zo kunnen ouders zich beter en makkelijker oriënteren op de beste school voor hun kind. Een belangrijk onderdeel van het werk van Arthur was het opleiden van de contentmanagers van de scholen, zodat zij de content op een juiste manier aanbieden in het Content Management Systeem.

Daarnaast was Arthur een jaar verantwoordelijk voor de website studentenreisproduct.nl en de daarmee verbonden communicatiemiddelen, zoals nieuwsbrieven en gestandaardiseerde correspondentie. Belangrijke activiteiten waren het optimaliseren van de website in samenwerking met de webbouwer, DUO en de ov-bedrijven én het uitvoeren van UX-onderzoek om de website verder te verbeteren.

Het werken in de publieke sector bevalt Arthur erg goed, omdat je daarmee voor veel mensen wat kunt betekenen. Om deze reden wil hij bij GBBO graag het verschil maken voor diverse publieke organisaties.

In zijn vrije tijd speelt Arthur toneel. Het geeft hem voldoening om een bepaalde emotie op te roepen bij het publiek en hen daarmee aan het denken te zetten. Hij bezoekt graag film- en theaterfestivals. Daarnaast ontspant Arthur door het lezen van boeken, liefst van auteurs die heel beeldend schrijven. Favoriete schrijvers zijn Harry Mulisch, Peter Waterdrinker, John Boyne en Paolo Giordano.

Diensten

  • projectleider realisatie en implementatie websites, intranet en (online) applicaties (inclusief aanbestedingen)
  • projectleider / adviseur Digitale Overheidswetten (Toegankelijkheid, WMEBV, WDO)
  • projectleider optimalisatietrajecten websites, intranetten en (online) applicaties
  • advisering en implementatie m.b.t. online communicatie en dienstverlening (front-end en back-end)
  • contentcreatie, -migratie en optimalisatie, waarbij zoekmachineoptimalisatie (SEO) en toegankelijkheid belangrijke factoren zijn
  • trainen van teams op het gebied van klantgerichte websites en content

Recente opdrachten

  • projectleider realisatie en implementatie nieuwe website gemeente Meierijstad
  • projectleider eindredactie content gezinswijzer gemeente Drechterland
  • projectleider contentmigratie vernieuwing website gemeente Rijswijk
  • projectleider begeleiding aanbesteding vernieuwing website gemeente Voorne aan Zee

Neem contact op met Arthur
a.agterberg@gbbo.nl / 06-28440365

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: