Ryan Sasongko

Ryan Sasongko
Projectleider & Adviseur Online Dienstverlening

Bel Ryan: 06-34194546

Ryan Sasongko - Projectleider & Adviseur Online Dienstverlening

Ryan wordt vrolijk van goed gestructureerde websites en systemen. Hij heeft ruim 14 jaar ervaring in de online wereld en digitalisering van communicatie en dienstverlening. Ryan helpt graag mee om publieke organisaties beter en duidelijker te laten communiceren en diensten te leveren.

Als projectleider en adviseur online dienstverlening bij GBBO droomt, eet en ademt Ryan om klantenreizen aan te laten sluiten bij de doelstellingen van de organisatie en de politiek. Uitdagingen met complexe systemen, processen en belangen ziet Ryan als een reden om elke dag vrolijk uit zijn bed te springen. Nog belangrijker, Ryan krijgt veel energie van het realiseren van goed gestructureerde (digitale) projecten die hij aanstuurt.
Ryan is afgestudeerd in digitale communicatie en strategische communicatie. Vervolgens heeft hij op verschillende gebieden in de online wereld gewerkt. Hij heeft:

 • Gewerkt voor een online marketing bureau en daar digitale projecten geleid voor vele A merken en een groot team aangestuurd;
 • Marketing afdelingen geleid;
 • 2 online eigen ondernemingen gehad;
 • en tweemaal gewerkt aan de website van het jaar 2013 en 2014.

In het verleden heeft Ryan zich ingezet voor projecten bij opdrachtgevers als: PON, Interbank, Europcar, VD.nl, Bax-shop en meer. Ryan heeft meer dan 25 websites geholpen bij hun creatie, renovatie, migratie en innovatie. Tijdens zijn carrière heeft Ryan aansluitend ruime ervaring opgedaan met implementaties van complexe CRM-, ERP- en Content Management Systemen met integraties in websites, webshops, intranetten en extranetten.

In zijn vrije tijd danst Ryan graag Kizomba, Salsa en Bachata. Op de BBQ laat hij soms een stukje vlees goed roken tot het vlees van het bot afvalt. Daarnaast is Ryan een echte geek en speelt hij graag met Arduino en Raspi projecten om zijn huis mee te automatiseren.
Tot slot heeft Ryan een publiek hart want hij is al sinds 2006 bezig om het onderwerp autisme meer tot de wetenschap te brengen bij de bevolking van Indonesië. Dit resulteert sinds 2011 in een school in Bandung gespecialiseerd in kinderen met verschillende spectrums met als doelstelling: “Maatschappelijke acceptatie en integratie door participatie”. Tegenwoordig houdt Ryan zich nog bezig met de funding aspecten hiervan.

Diensten

 • Projectleider realisatie en implementatie websites, intranet en (online) applicaties (inclusief aanbestedingen)
 • Begeleiden bij het optimaliseren van websites, intranetten en andere digitale media/ applicaties
 • Kwartiermaker / Programmamanager Digitale Communicatie en Dienstverlening
 • Adviseren over het verbeteren van de online communicatie en dienstverlening (front-end en backend)
 • Zoekmachine optimalisatie van websites

Onderstaand overzicht geeft een beeld van de relevante projecten die Ryan heeft uitgevoerd.

Recente projectleidingsopdrachten

 • Projectleider ‘Aanbesteding Waddeneilanden voor het selecteren van een Content Management Systeem leverancier.
 • Projectleider ‘Begeleiding gemeente Overbetuwe naar een nieuwe Content Management Systeem leverancier..

Neem contact op met Ryan
r.sasongko@gbbo.nl / 06-34194546

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: