Toon Vuursteen

Toon Vuursteen
Senior Webanalist & Adviseur

Bel Toon: 06-40916031

Toon Vuursteen- Senior Webanalist & Adviseur

Toon begon in 2006 al met webanalytics en is inmiddels uitgegroeid tot een thought leader in webanalytics voor de publieke sector. Hij is de grondlegger van het ‘Functie-Taak-Gedrag’-model (FTG-model), een webanalytics framework dat volledig is gericht op het analyseren en optimaliseren van overheidswebsites.

Toon spreekt regelmatig over webanalyse op conferenties, zoals International Design In Government, Gebruiker Centraal, Maak het bruikbaar, Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid en het Deense congres “Webdagen”.

We zijn erg blij met de vele jaren ervaring van Toon in het datagedreven leren werken van webteams in de publieke sector. Laten we wel wezen: webanalytics is gewoon best moeilijk voor een webredacteur, contentspecialist of communicatieadviseur. De interpretatie van de statistieken en de doorvertaling naar daadwerkelijke verbeteracties is niet eenvoudig. Toon is als geen ander in staat om webanalytics behapbaar én leuk te maken voor online teams in overheidsland. Zijn FTG-model vormt de basis en zijn enthousiasme en praktische aanpak doen de rest.

Hij heeft de volgende overheidsorganisaties geholpen met het verbeteren van de online communicatie en dienstverlening: Gemeente Den Haag, Gemeente Amsterdam, Gemeente Diemen en Uithoorn (DUO+), Gemeente Oost-Gelre, Gemeente Blaricum/Eemnes/Laren (BEL Combinatie), de Rechtspraak, de Tweede Kamer, Digitaal Stelsel Omgevingswet, Ministerie van OCW, UWV, Rijkswaterstaat, Dienst Publiek & Communicatie (Rijksoverheid.nl), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) en Digitale Overheid (ICTU).

In de commerciële sector heeft Toon klussen gedaan voor: Tennet, Essent, NUON, Eneco, KLM, Transavia, SNS, ING, Centraal Beheer en Univé.

In zijn vrije tijd houdt Toon van het kijken naar fietsen, lezen over fietsen en vooral podcasts luisteren over fietsen. De podcast “Live slow, ride fast” van Laurens ten Dam is zijn favoriet. Te weinig stapt hij ook zelf op een mountainbike of wielrenfiets. Ook het wandelen, het liefste in het oosten van het land, is één van zijn favoriete tijdsbestedingen.

Diensten

Onderstaand overzicht geeft een beeld van de relevante projecten die Toon de afgelopen 4 jaar heeft uitgevoerd.

Recente opdrachten/rollen

  • Functie-Taak-Gedrag analyse voor de BEL combinatie (gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren)
  • Adviseur Datagedreven Werken bij Benelux-Bureau voor de intellectuele eigendom (BOIP)
  • Adviseur implementatie FTG-model voor de Gemeente Amsterdam
  • Product owner Digital Analytics bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Product owner Data Management Platform bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Senior Manager Analytics bij Deloitte Public Sector
  • Senior Webanalist & Adviseur bij Landelijk Dienstencentrum Rechtspraak (LDCR)

Neem contact op met Toon
t.vuursteen@gbbo.nl / 06-40916031

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: