Portretfoto van Saskia Schrijver

Saskia Schrijver

Data Analist & Adviseur Online

Saskia Schrijver werkt al meer dan 20 jaar als online contentspecialist. In 2001 begon zij als webmaster bij de Sociale Verzekeringsbank. Daarna ging Saskia in 2005 als contentmanager voor de gemeente Apeldoorn aan de slag. In 2007 maakte zij de overstap gemaakt naar zelfstandig contentstrateeg en content(migratie)specialist. Saskia werkt voor organisaties in het publieke domein zoals gemeenten, provincies, uitvoeringsorganisaties, verenigingen, universiteiten, kenniscentra en belangenorganisaties.

In haar werk staat Saskia voor nuttige, bruikbare en toegankelijke informatie en altijd met de bezoeker en klant voor ogen. Of dat nu een lid, klant, polishouder, leverancier, inwoner of een collega is. Mensen met zorgen, mensen die dingen moeten regelen, iets willen, gestrest zijn of weinig tijd hebben. Of mensen die een functiebeperking hebben. Mensen die afhankelijk zijn van jouw digitale dienstverlening en hoe jij informatie online aanbiedt.

Het werk van Saskia kenmerkt zich door een goed beeld te vormen van de situatie. Dit doet zij door eerst onderzoek te doen. Van het analyseren van gegevens (data-analyse, webanalyse, contentanalyse) tot het houden van focusgroepgesprekken, interviews of user experience onderzoek. Ook helpt Saskia mee in de uitvoering. Zij zorgt voor overzicht, structuur en dat er dingen gebeuren. Denk aan het formuleren van een contentstrategie of het ontwikkelen van een informatiearchitectuur. Dit doet zij graag samen met de doelgroep in workshopssessies.

Continu blijven leren is voor Saskia van wezenlijk belang. In maart 2021 rondde zij de post-bachelor Big Data Analist af aan de Haagse Hogeschool.

Als Saskia niet werkt of leert, dan is zij wel een lange fietsreis door Europa aan het plannen. Inmiddels is haar kilometerteller de 25.000 gepasseerd. Schotland, Noorwegen en IJsland zijn Saskia’s favoriete landen.

 1. Diensten

  • Contentinventarisaties en contentaudits
  • Gebruikersonderzoek (onder andere webstatistieken, interviews, focusgroepgesprekken, ux testing en enquêtes)
  • Modelleren en structureren van content
  • Contentmigraties
  • Contentstrategie
  • Contentmanagement
  • Digitale toegankelijkheid (specifiek pdf-documenten en datavisualisaties)
 2. Recente opdrachten

  • Contentinventarisatie en webanalyse Blaricum.nl, Eemnes.nl en Laren.nl
  • Contentinventarisatie en webanalyse Oosterhout.nl
  • Contentinventarisatie en webanalyse Reclassering.nl
  • Gebruikersonderzoeken t.b.v. redesign Barneveld.nl

Wil je contact met één van onze webprofessionals?

Neem gerust contact met mij op als je één van onze webprofessionals wilt inschakelen of direct contact wilt over een lopende opdracht. 

Pieter aan de telefoon
Pieter met telefoon