Google Analytics Training

Op zoek naar een Google Analytics training met direct resultaat? Schrijf je direct in.

Je kunt de statistieken meten van de website, maar hoe gebruik je deze optimaal om je webbezoekers en collega’s te helpen? Tijdens deze training leer je stap voor stap hoe je Google Analytics succesvol inzet in de praktijk.

Speciaal voor professionals werkzaam bij de overheid

GBBO heeft veel ervaring met Google Analytics succesvol inzetten bij overheidsinstellingen. Je leert hoe je goede analyses en uiteenlopende rapportages maakt. Daarnaast leer je statistieken interpreteren en te vertalen naar verbeteringen voor de website en hiermee de websitebezoekers.

Deze Google Analytics training geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Je gaat tijdens de training bovendien hands-on aan de slag met uw eigen account.

Voor wie is deze training?

Voor iedereen die beter wil leren werken met Google Analytics. De training is speciaal afgestemd op professionals werkzaam bij of voor overheidsorganisaties.

Waar en wanneer?

Het is mogelijk om de Google Analytics training incompany te verzorgen. Neem hiervoor Contact met ons op. Buiten de incompany verzorgen wij ook open inschrijvingen. Op 8 maart was de vorige open inschrijving. De nieuwe datum voor de training is nog niet bekend. Kan je niet wachten tot de nieuwe datum bekend is? Neem dan Contact met ons op, dan zorgen we ervoor dat jij als eerste gebeld wordt op mee te beslissen over de nieuwe datum!

Programma

video training google analytics

Voorbereiding: De absolute basis helder uitgelegd
De absolute basis van Google Analytics kan relatief veel tijd in beslag nemen. Dit terwijl deze basis heel makkelijk zelf is door te nemen. Daarom krijg je als cursist toegang tot het beveiligde deel van de GBBO website. We bieden je duidelijke video’s en artikelen waarmee we je in maximaal 2 uur de absolute basis uitleggen. Zo kun je op je gemak op kantoor of thuis de basis op orde brengen zodat je het maximale uit de trainingsdag haalt.

Ochtend: Basisvaardigheden en instellingen

Het eerste deel van de training beslaat één dagdeel. In dit dagdeel lopen we alle instellingen na zodat we zeker weten dat de cijfers die je meet juist zijn. We bekijken vervolgens de meest gebruikte onderdelen van Google Analytics.

Middag: Rapporteren en effectief inzetten in de praktijk

Het tweede dagdeel gaat uitvoeriger in op de rapportage en segmentatie mogelijkheden van Google Analytics. Je leert de dashboards en de rapportage mogelijkheden van Google Analytics kennen en gebruiken. Tevens is er in de middag aandacht om te leren Google Analytics zo effectief mogelijk in te zetten voor de website- en websitebezoekers.

Extra: Inzicht in de benchmark

GBBO heeft de beschikking over een uitgebreide database met de statistieken van meer dan 100 overheidsorganisaties. Benieuwd of bepaalde cijfers afwijken van het landelijke gemiddelde? Tijdens de sessie kunnen we jouw vragen beantwoorden!

Uw trainer: Toon Vuursteen

  • 20+ jaar ervaring met webanalyse in de overheid
  • Ervaren trainer: meer dan 100 organisaties getraind in het gebruik van webstatistiekenprogramma’s
  • Webanalist a.i. bij Rijksoverheid, RVO, gemeente Den Haag, Amsterdam

Referenties deelnemers

Meer resultaat halen uit Google Analytics?

Reacties

Geen reacties.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: