Uitleg GBBO benchmarkonderzoek gemeentewebsites 2018

Wilt u graag weten hoe de digitale dienstverlening van uw gemeente werkelijk presteert? En deze resultaten vergelijken met andere gemeenten? Wat zou u vervolgens kunnen veranderen waardoor uw digitale dienstverlening beter presteert? Het antwoord op deze vragen bieden wij 160 gemeenten jaarlijks. Zij nemen namelijk deel aan het GBBO benchmarkonderzoek. En we hebben goed nieuws!

U heeft de unieke mogelijkheid om namens uw gemeente deel te nemen aan het gratis GBBO benchmarkonderzoek 2018.

>Aanmelden gemeente<

Wij benchmarken het gebruik én succes van uw digitale dienstverlening


Wij zijn hét enige onderzoek- en adviesbureau in Nederland dat het gebruik én het succes van gemeentelijke digitale dienstverlening bestudeert én landelijk benchmarkt. We gebruiken hiervoor namelijk de websitestatistieken van uw gemeentelijke website. Dit inzicht in het gedrag van inwoners en ondernemers is uniek in Nederland.

In 2012 is de landelijke Gedragsanalyse en Benchmark van Burgers op Overheidssites (GBBO) van start gegaan. De doelstelling hiervan is om de e-dienstverlening van gemeenten gezamenlijk te verbeteren door middel van benchmarking. In 2017 namen meer dan 160 gemeenten deel aan het benchmarkonderzoek.

Wilt u meer weten over het ontstaan van het onderzoek en de populariteit?

Ontstaan en populariteit

Bekijk de lijst van deelnemende gemeenten

Uitstekende waardering GBBO benchmarkonderzoek


We zijn trots op onze 100% score. In 2015 waren de 125 deelnemende gemeenten unaniem van mening dat we met het benchmarkonderzoek samen de digitale dienstverlening van gemeenten verbeterden.

Op basis van het onderzoek hebben we bij een deel van de gemeenten op maat gemaakte incompany presentaties verzorgd. Deze werden beoordeeld met een 8,4.

Uw dienstverlening verbeteren? Meld u aan voor de wachtlijst


In 2018 laten we nieuwe gemeenten weer toe. Door mee te doen heeft uw gemeente een unieke mogelijkheid om gratis inzicht te krijgen in de prestaties van uw e-dienstverlening inclusief verbetertips.

Wilt u meedoen aan het onderzoek in 2018? Meld u dan aan voor de wachtlijst.

Resultaat: gratis benchmarkrapport van uw digitale dienstverlening


Bij deelname ontvangt u van ons een gratis benchmarkrapport met:

  • Inzicht in de prestaties van uw digitale dienstverlening t.o.v. andere gemeenten
  • Tips en tricks om uw (digitale) dienstverlening te verbeteren

Dit rapport is een uitgelezen kans om het college B&W, de gemeenteraad, de directie en het MT te informeren. Webprofessionals en managers dienstverlening gebruiken het rapport om online direct verbeteringen door te voeren.

Aanmelden: eenvoudig in 1 minuut

  • Meld uw gemeente aan via het aanmeldformulier op onze website.
  • Geef hierbij de naam en contactgegevens van uw webmaster / web coördinator door.
  • U ontvangt een aanmeldbevestiging voor de wachtlijst van ons
  • U ontvangt in de loop van 2018 meer informatie over het onderzoek van 2018 en of u definitief kunt meedoen namens uw gemeente
3d-Landkaart-deelnemers-2017

Gemeente en nog geen deelnemer?