Wouter Simons

Wouter Simons
Projectmanager & Adviseur Online Dienstverlening
shadow

Bel Wouter: 06-36140055

Wouter Simons, Projectmanager & Adviseur Online Dienstverlening

Wouter Simons is in 2014 afgestudeerd aan de Business School Notenboom, International Business & Management Studies (IBMS), en heeft zichzelf gespecialiseerd in het onderzoeken en verbeteren van (online) dienstverlening.

Hij is energiek, motiverend, sociaal en heeft een resultaatgerichte persoonlijkheid. Wouter zet graag een stapje extra om het succes (gewenste resultaat) te realiseren. Wouter heeft de afgelopen jaren bij GBBO meer dan 20 webprojecten succesvol begeleid. Om zijn vaardigheden als projectleider te vergroten heeft hij vorig jaar de opleiding praktisch projectmanagement gevolgd.

Als projectleider, webcoördinator en adviseur online dienstverlening is Wouter continu bezig met de missie van GBBO om dienstverlening gemakkelijker te maken. Hij heeft de afgelopen jaren 20+ gemeenten, waterschappen en ministeries geholpen met vraagstukken rondom online dienstverlening. Zijn projecten begeven zich op het snijvlak van de realisatie van nieuwe websites, online beheer, contentcreatie, onderzoek en optimalisatie van de online dienstverlening.

Hij heeft als projectleider succesvolle vernieuwingen van websites van gemeenten gerealiseerd. Onderdeel hiervan is het betrekken van alle stakeholders (medewerkers, directie, bestuur, inwoners, leveranciers en andere partners) om samen te komen tot het gewenste resultaat. Momenteel coördineert Wouter al 1,5 jaar de gemeentelijke websites van de SED organisatie.

Onderstaand overzicht geeft een beeld van de relevante projecten die Wouter heeft uitgevoerd.

Recente projectleidingsopdrachten m.b.t. vernieuwen van websites

  • Content- en optimalisatiemanager van de 3 gemeentelijke websites van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland (waardering 9).
  • Projectleider ‘Begeleiding gemeente Geertruidenberg naar een nieuwe visie, strategie en website’.

Recente onderzoek & optimalisatieprojecten

  • Toptakenonderzoek voor diverse overheidsorganisaties (o.a. Veenendaal, Ede en Wetterskip Fryslân)
  • Usability tests WetterskipFryslân.nl en Medemblik.nl
  • Projectleider diverse klanttevredenheidsonderzoeken m.b.t. de dienstverlening van gemeenten Veenendaal, Medemblik en Heuvelrug (website, balie, telefonie)
  • Website-optimalisatie van wetterskipfryslân.nl (waardering 9)
  • Real-time Dashboarding gemeente Veenendaal, gemeente Texel & gemeente Medemblik.
  • Doelgroep-, taak-, en klanttevredenheidsonderzoek voor WetterskipFryslân.nl.
  • Landelijk benchmarkonderzoek e-dienstverlening van gemeentelijke websites in 2016.

Publicaties:

Reacties

Geen reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: