Heb jij een tekort aan webredactie kennis of capaciteit in jouw team en leidt dit tot een hogere werkdruk?

Het tekort aan een webredacteur kan ontstaan door een collega die ziek is, vertrekt, maar ook door een zwangerschapsverlof of toename van werk. Je komt dan simpelweg een webredacteur tekort die dit ‘gat’ opvult.

Gevolgen kunnen zijn:

 • Verhoogde werkdruk
 • Mogelijke uitval van andere collega’s
 • Constant “nee” verkopen aan je omgeving
 • Doelen niet halen
 • Minder plezier op de werkvloer
 • Foutieve informatie op de website
 • Ontevreden bezoekers die switchen naar duurdere contactkanalen
Pieter met bord omhoog: ik mis een collega!

Met een interim webredacteur ben je blij

Dit wil je vast niet laten gebeuren toch? Dit vraagt om een interim webredacteur die niet alleen het gebrek aan capaciteit opvult, maar ook direct waarde toevoegt aan jouw team en organisatie. Het is iemand die helder communiceert, adviseert en weet hoe je effectieve online content maakt en verbetert. Hoe vervul jij deze openstaande vacature van webredacteur?

Foto Petra Grimberg met notitieboekje

Onze klanten waarderen ons met:

Al meer dan 150 klanten
geholpen sinds 2013.

Klanten beoordelen ons met een 8,5 uit 100+ reviews op o.a. Google

We hebben meer dan 100 reviews ontvangen op o.a. Google.

Over GBBO

Jouw website en webteam tot een succes maken. Dat is waar wij voor gaan. Samen met jou en je collega’s werken we aan betere, gebruiksvriendelijkere en toegankelijkere digitale dienstverlening. Dat maakt het leven van inwoners, ondernemers, cliënten, patiënten, studenten, huurders en leden namelijk een stuk prettiger. Onze deskundige en zeer ervaren online professionals helpen je graag om jouw digitale uitdaging samen tot een succes te maken.

Huur een webredacteur in. Ervaar de expertise, directe ontzorging en rust die er ontstaat

Met een tijdelijke webredacteur van GBBO ervaar je de volgende pluspunten:

 • Deskundigheid: al onze interim webredacteuren beschikken over meer dan 10 jaar ervaring, veelal opgedaan bij publieke organisaties. Je krijgt uitermate deskundige ondersteuning rondom content vraagstukken.
 • Best practices: benut onze bureau ervaring in publieke digitale dienstverlening (we bestaan sinds 2013). Onze senior webredacteuren delen onze best practices graag met jou en je team, zodat je minder vaak zelf ‘het wiel hoeft uit te vinden’.  
 • Flexibele inhuurperiode: de contractperiode is wat ons betreft zo flexibel als jij wilt. Onze webredacteuren werken soms een paar maanden op een opdracht, maar regelmatig ook een half jaar of langer. Dit kan fulltime zijn, maar ook 1,2 of 3 dagen per week. Wat voor jou en je team past.
 • De juiste specialist: of je nu een freelance webredacteur of een andere essentiële rol binnen jouw online team nodig hebt, wij bieden de juiste expertise.
 • Snelle beschikbaarheid: een freelance webredacteur die snel beschikbaar is om jouw team te versterken. Het lukt ons vaak om binnen een week een geschikte kandidaat voor te stellen. Deze kandidaat kan snel starten (wanneer jij wilt). Ervaar snel die rust. 
Profielfoto Petra Grimberg als webredacteur / contentspecialist

Neem contact op en beschik snel over jouw interim webredacteur

Met onze interim webredacteur verlaag je de werkdruk. Wel zo prettig. Zo kun je rust houden binnen je team en het werkplezier hoog. Een bijkomend voordeel is dat de interne en externe dienstverlening goed is en blijft. En dat is waar je het voor doet toch?

Neem vandaag nog contact op om het tekort aan capaciteit of kennis binnen jouw team op te lossen. Je team verdient een deskundige webredacteur.

Wouter met bordje omhoog met tekst: Beschikbaar

6 redenen om
voor ons te kiezen

 1. 1Deskundige webprofessionals met gemiddeld 10+ jaar ervaring

  Verwacht een hoge mate van deskundigheid rondom alles wat met websites en digitale dienstverlening te maken heeft

 2. 2Betrouwbare partner: 10+ jaar ervaring met websites in de publieke sector

  We begrijpen jouw wereld en spreken jouw taal.  150+ verschillende publieke opdrachtgevers geholpen en 300+ opdrachten succesvol uitgevoerd.

 3. 3Altijd snel een online professional beschikbaar

  Jouw capaciteitsprobleem lossen we snel voor je op. Ervaar snel rust in je team

 4. 4Hoge klanttevredenheid: 8,5 op basis van 150 reviews

  Jou tevreden maken én houden is onze missie. Van start tot einde ontvang jij van onze professionals een uitstekende dienstverlening.

 5. 5Beschikbaar in heel Nederland

  Je kunt ons inschakelen voor opdrachten in heel Nederland

 6. 6Samenwerken met plezier

  We helpen elkaar verder, organiseren sessies die energie geven en vieren successen met je

Website vernieuwen? Ontvang een gratis plan van aanpak

Bij het plan van aanpak krijg je:

Gebaseerd op onze bewezen aanpak voor meer dan 50 publieke organisaties. Speciaal voor jou op maat gemaakt.

Een webredacteur inhuren op basis van 7 stappen

Het inhuren van een webredacteur bij GBBO verloopt in 7 stappen:

 1. 1Afspraak plannen

  Maak een afspraak met Pieter Pinxten (video- of telefoongesprek).

 2. 2Profielbespreking

  Bespreek het profiel van de webredacteur die je wilt inhuren met Pieter, vanaf wanneer en hoeveel uren.

 3. 3Omschrijving

  Pieter maakt een omschrijving van de gewenste persoon op basis van het gesprek ter controle.

 4. 4Selectie

  Pieter inventariseert of een geschikte collega in ons vaste team of flexibele schil beschikbaar hebben. Binnen 2 tot 3 werkdagen ontvang je minimaal één CV ter beoordeling.

 5. 5Kennismakingsgesprek

  Als de persoon aansluit bij je wensen volgt een kennismakingsgesprek met jou en je collega’s.

 6. 6Besluitvorming

  Na het kennismakingsgesprek besluit je of je verder wilt met de kandidaat of dat wij een nieuwe kandidaat aanbieden.

 7. 7Aan de slag

  Op naar een succesvolle samenwerking! We evalueren regelmatig samen of je nog tevreden bent over onze interim webredacteur.

Veelgestelde vragen

 • Onze professionals hebben over het algemeen tussen de 10 en 25 jaar ervaring in het online vak. Het zijn dus over het algemeen seniors zodat je altijd over een ervaren en deskundige collega beschikt. De expertises van onze professionals variëren. Afhankelijk van jouw wensen qua profiel matchen we één of meerdere professionals die wij vervolgens bij je aanbieden. 

 • We hebben hiervoor een vast proces ontwikkeld. Het inhuren van een webredacteur werkt als volgt:

  1. Afspraak plannen: Maak een afspraak met Pieter Pinxten (video- of telefoongesprek)
  2. Profielbespreking: Bespreek het profiel van de content expert die je wilt inhuren met Pieter, vanaf wanneer en hoeveel uren.
  3. Omschrijving: Pieter maakt een omschrijving van de gewenste persoon op basis van het gesprek ter controle.
  4. Selectie: Pieter inventariseert of een geschikte collega in ons vaste team of flexibele schil beschikbaar hebben. Binnen 2 tot 3 werkdagen ontvang je minimaal één CV ter beoordeling.
  5. Kennismakingsgesprek: Als de persoon aansluit bij je wensen volgt een kennismakingsgesprek met jou en je collega’s.
  6. Besluitvorming: Na het kennismakingsgesprek besluit je of je verder wilt met de kandidaat of dat wij een nieuwe kandidaat aanbieden.
  7. Aan de slag: Op naar een succesvolle samenwerking! We evalueren regelmatig samen of je nog tevreden bent over onze webredacteur.
 • Over het algemeen willen we je altijd helpen met een beschikbare professional. Dat is onze ambitie. Hoe werkt dat? Afhankelijk van welke professional goed aansluit bij de profielschets, bekijken we of deze persoon beschikbaar is op het gewenste moment. Mocht dit niet het geval zijn, dan zoeken we naar een andere geschikte professional voor je. GBBO heeft zoals dat heet een vaste schil van medewerkers die in dienst zijn. En er is een flexibele schil van deskundige en ervaren zzp-ers waar wij afspraken mee hebben gemaakt. Dit zorgt er eigenlijk voor dat we in 9 van de 10 gevallen binnen 1 tot 2 weken een geschikte kandidaat kunnen aanbieden die kan starten wanneer jij wilt. Je weet dus altijd snel waar je aan toe bent bij GBBO.
 • Sinds onze start in 2013 plaatsen wij al professionals bij opdrachtgevers. Inmiddels hebben we meer dan 300 opdrachten succesvol uitgevoerd met een gemiddelde klanttevredenheid van 8,5. We garanderen je dan ook een goede professional die je verder helpt. Wil je wat meer weten over hoe opdrachtgevers ons ervaren? Op onze website staan verschillende ervaringen van onze opdrachtgevers beschreven. Bekijk gerust eens de klantcases en succesverhalen van onze klanten.

 • We werken op basis van een afspraak over uren en het uurtarief. Er is niet één tarief exact te communiceren. Het hangt onder andere af van de gewenste kandidaat, type opdracht, de tijdsduur van de opdracht, het aantal uren per week, de reisafstand enzovoorts. In 2024 varieert ons uurtarief voor een interim senior webredacteur tussen de 80,- en de 110,-.

  Dit uurtarief is een all-in uurtarief waarmee alle soorten kosten zijn gedekt. Denk aan kosten zoals de fee voor bemiddeling, reiskosten, telefoonkosten, papierkosten, opleidingen, loon, pensioen, verzekering enzovoorts. Dit neemt GBBO allemaal voor zijn rekening.

 • Afhankelijk van jullie wensen zal onze professional beschikbaar zijn op locatie of op afstand. We zien vaak dat onze opdrachtgevers in het publieke domein zelf 50% thuis en 50% op kantoor hanteren of zelfs 75% thuis en 25% kantoor. Als fulltime aanwezigheid op locatie gewenst is, dan is dit ook bespreekbaar. Kortom, we vinden het vooral belangrijk wat jij wilt en kijken vervolgens welke professional hier bij past. In goed overleg komen we er altijd wel uit.
 • Het kan voorkomen dat een webprofessional van ons toch niet helemaal bevalt. Dit gebeurt niet vaak, maar mocht het gebeuren dan gaan we graag in overleg over een oplossing. Er zijn situaties waarbij het helpt om betere werkafspraken te maken en verwachtingen naar elkaar toe te verbeteren. Vervolgens gaan we tussentijds de samenwerking evalueren om een succesvolle samenwerking te realiseren. Blijkt het toch echt niet te werken? Dan kunnen we altijd bekijken of we een andere professional kunnen aanbieden die beter aansluit bij de wensen. Mocht dit niet lukken, dan is een andere optie om de opdracht stop te zetten.

 • Wij hanteren een werkwijze van een gedeeltelijke aanbetaling van onze diensten. Mocht dit echt niet tot de mogelijkheden behoren, dan kan er maandelijks achteraf gefactureerd worden na akkoord van de opdrachtgever. Elke opdrachtgever ontvangt maandelijks een statusupdate van gemaakte uren en geleverde resultaten ter akkoord. Zo blijf je als opdrachtgever aan het stuur en heb je elke maand goed inzicht in de opgeleverde resultaten en het budget.
 • Met zowel jullie als de professional houden wij periodiek contact. Binnen GBBO hebben we de rol van operationeel manager. Op dit moment is Wouter Simons degene met deze rol binnen ons bedrijf.

  Hij zorgt ervoor dat de professional alle middelen heeft om zijn werk inhoudelijk goed uit te voeren voor jullie. In sommige situaties helpt hij de professional aan kennis en of netwerk vanuit het bureau. GBBO is sinds 2013 actief in de overheid en verdere publieke sector en heeft veel kennis opgebouwd rondom het domein digitale dienstverlening en sectorale kennis. Zo huur je niet alleen een professional in, maar kun je ook profiteren van kennis en netwerk vanuit het bureau.

  Daarnaast verzorgt de operationeel manager samen met de professional de administratieve werkzaamheden zoals het registreren van de uren en het communiceren van de maandelijkse urenverantwoordingen richting jullie. Op deze wijze verwachten wij altijd transparant diensten te verlenen zodat jullie goed op de hoogte zijn van wat wij voor jullie doen en wat de investering in uren hiervoor is.

  De commercieel directeur Pieter Pinxten zal verder contact met de professional en de opdrachtgever houden om na te gaan of de samenwerking naar tevredenheid verloopt. Verwacht dan ook van ons dat wij bij je inchecken om te vragen of je tevreden bent en of er nog aandachtspunten zijn waar we op moeten letten. Deze punten zullen we dan ook weer bespreekbaar maken met de professional. Ons doel is altijd om een 9 of een 10 te scoren in onze dienstverlening richting jou.

  Persoonlijke ontwikkeling vinden wij belangrijk. Om de ontwikkeling van onze professionals te stimuleren hebben we de GBBO academy. Hierbij komen we zo’n 8x per jaar een middag samen waarbij dan één professional over zijn expertise of project verteld aan de groep. De onderwerpen zijn altijd zeer divers maar hebben altijd een link naar online en de publieke sector. Verder helpen wij professionals 1 op 1 met maandelijkse coaching sessies. Dit kan de huidige opdracht als onderwerp hebben, maar ook zaken die buiten het werk spelen. Doelstelling is altijd dat onze professionals zich goed voelen en zo het beste uit zichzelf halen en dus ook voor jou.

 • Jazeker. Wij hebben een groot aanbod en netwerk van diverse webprofessionals zoals online adviseurs, projectleiders, webmanagers, website coördinatoren webmasters, webanalisten, ux-experts, toegankelijkheidsexperts enzovoorts. Mocht je dus niet op zoek zijn naar specifiek een webredacteur, maar een ander type expert, neem gerust contact op.

Klantcases

We zijn jouw beste keuze om een digitale uitdaging op te pakken. Geloof je dit niet? Kies een thema en bekijk hoe wij resultaten behalen.

In 1 jaar een gebruiksvriendelijke website én volledig nieuw online team
In circa 1 jaar hebben we samen de gehele digitale dienstverlening succesvoller gemaakt. Veel van onze specialismes zijn op deze leuke opdracht ingezet.
Snel een geschikte webprofessional geplaatst in het online team
GBBO heeft Mark ingezet als interim webmaster bij gemeente Dijk en Waard. Mark houdt zich bezig met het online team professionaliseren en het leiden van projecten.
Een nieuwe website die voor leden én de organisatie veel vooruitgang heeft geboden 
Een sterk verbeterde website met meer self-service mogelijkheden voor leden én minder handmatig werk voor de organisatie.
In 1 jaar een gebruiksvriendelijke website én volledig nieuw online team
In circa 1 jaar hebben we samen de gehele digitale dienstverlening succesvoller gemaakt. Veel van onze specialismes zijn op deze leuke opdracht ingezet.
Snel een geschikte webprofessional geplaatst in het online team
GBBO heeft Mark ingezet als interim webmaster bij gemeente Dijk en Waard. Mark houdt zich bezig met het online team professionaliseren en het leiden van projecten.
Een nieuwe website die voor leden én de organisatie veel vooruitgang heeft geboden 
Een sterk verbeterde website met meer self-service mogelijkheden voor leden én minder handmatig werk voor de organisatie.
Het team van GBBO

Wij zijn trots op onze klanttevredenheid

We zijn trots op de waardering van onze klanten. Bekijk hier een selectie van de meer dan 100 reviews van onze opdrachtgevers.

“Ik ben heel tevreden over de geleverde webprofessional door GBBO. Hij kan goed verbinding maken tussen verschillende onderwerpen die spelen binnen ons online team (en daarbuiten). Hij heeft veel kennis en goede ideeën.”

Liesbeth Schreiner
Gemeente Dijk en Waard

"De medewerkers van GBBO zijn zeer professioneel, vakkundig en hebben voldoende kennis om het project  uit te voeren. Ze zorgen voor een prettige sfeer en hebben een prettige doelgerichte aanpak.”

Helen van Pol
Gemeente Leudal

"Wij hadden tijdelijk iemand nodig die een webcoördinator kon vervangen bij gemeente Medemblik. GBBO heeft een goede kandidaat geleverd en voor en tijdens de inhuurperiode had GBBO een zeer flexibele opstelling. Er werd goed meegedacht wanneer het nodig was."

De heer Kuijper
Gemeente Medemblik

“Bij GBBO kijken ze altijd naar een passende oplossing. Ze zijn direct, maken gebruik van korte lijnen en denken goed mee. Dit zorgt voor een fijne samenwerking. We hebben het project kunnen maken naar ons eigen idee.“

Anja Nieuweboer
SED Organisatie

“Het team bij GBBO is kundig, jong, slim (wetenschappelijk), enthousiast en flexibel. In korte tijd hebben wij een goede basis liggen voor het vervolg. Ook de uitkomst geeft vertrouwen in een goed vervolg. Alles werd tijdig en goed verzorgd aangeleverd. Op momenten wanneer we een zetje nodig hadden kregen wij een zetje. Daarna werd de discussie weer snel opgepakt.”

Wiepke Popkema
Gemeente De Fryske Marren

“Met duidelijke kennis van zaken, heldere taal en enthousiasme spelen jullie op een soort van natuurlijke manier professioneel en prettig in op de hulpvraag. De communicatie was prettig door de snelle en duidelijke reacties. De professionaliteit van de medewerkers is een inspirerend voorbeeld.”

Conny Schakenbos
Gemeente Alphen aan den Rijn

“Ik ben heel tevreden over de geleverde webprofessional door GBBO. Hij kan goed verbinding maken tussen verschillende onderwerpen die spelen binnen ons online team (en daarbuiten). Hij heeft veel kennis en goede ideeën.”

Liesbeth Schreiner
Gemeente Dijk en Waard

"De medewerkers van GBBO zijn zeer professioneel, vakkundig en hebben voldoende kennis om het project  uit te voeren. Ze zorgen voor een prettige sfeer en hebben een prettige doelgerichte aanpak.”

Helen van Pol
Gemeente Leudal

"Wij hadden tijdelijk iemand nodig die een webcoördinator kon vervangen bij gemeente Medemblik. GBBO heeft een goede kandidaat geleverd en voor en tijdens de inhuurperiode had GBBO een zeer flexibele opstelling. Er werd goed meegedacht wanneer het nodig was."

De heer Kuijper
Gemeente Medemblik

“Bij GBBO kijken ze altijd naar een passende oplossing. Ze zijn direct, maken gebruik van korte lijnen en denken goed mee. Dit zorgt voor een fijne samenwerking. We hebben het project kunnen maken naar ons eigen idee.“

Anja Nieuweboer
SED Organisatie

“Het team bij GBBO is kundig, jong, slim (wetenschappelijk), enthousiast en flexibel. In korte tijd hebben wij een goede basis liggen voor het vervolg. Ook de uitkomst geeft vertrouwen in een goed vervolg. Alles werd tijdig en goed verzorgd aangeleverd. Op momenten wanneer we een zetje nodig hadden kregen wij een zetje. Daarna werd de discussie weer snel opgepakt.”

Wiepke Popkema
Gemeente De Fryske Marren

“Met duidelijke kennis van zaken, heldere taal en enthousiasme spelen jullie op een soort van natuurlijke manier professioneel en prettig in op de hulpvraag. De communicatie was prettig door de snelle en duidelijke reacties. De professionaliteit van de medewerkers is een inspirerend voorbeeld.”

Conny Schakenbos
Gemeente Alphen aan den Rijn

Succesverhalen
van klanten

Iedereen kan van alles beloven. Wij geven je bewijs over hoe het is om te werken met ons. Daarom laten we onze klanten graag aan het woord.

Klant aan het woord

“Ik ben heel tevreden over de geleverde webprofessional door GBBO. Hij kan goed verbinding maken tussen verschillende onderwerpen die spelen binnen ons online team (en daarbuiten). Hij heeft veel kennis en goede ideeën.”

Liesbeth Schreiner
Gemeente Dijk en Waard

Klanten beoordelen ons met een
8,5 uit 100+ reviews op o.a. Google