Toegankelijkheid

We willen alle bezoekers goed kunnen bedienen op onze website en streven dan ook naar een volledig digitaal toegankelijke website. Daarnaast vinden we het niet meer dan logisch dat je zelf het goede voorbeeld geeft wanneer je zelf overheden en de verdere publieke sector helpt om digitaal toegankelijk te worden. 

Miljoenen Nederlanders hebben namelijk een bepaalde mate van functiebeperking waardoor het lastiger kan zijn om websites succesvol te gebruiken. Bijvoorbeeld mensen die blind, doof of geestelijk beperkt zijn. Om te zorgen voor een digitale toegankelijke website hebben we meerdere zaken gedaan:

  • We gebruiken de Web Content Accessibility Guidelines.
  • Tijdens het ontwikkelen van de website van GBBO hebben we continu een toegankelijkheidsexpert ingeschakeld Ronny Hendriks (Toegankelijk Online) om alle code te bekijken en de ontwikkelaar Satdesign te helpen alles toegankelijk te maken.   
  • Tijdens het ontwikkelen van content denken we elke keer na over de toegankelijkheidscriteria en hoe je deze succesvol op content toepast.

Resultaten toegankelijkheid website

De website is ontwikkeld in de periode van november 2023 t/m april 2024. Tijdens deze ontwikkeling is continu onderzoek gedaan naar de toegankelijkheid op het gebied van techniek én tijdens het maken van content.

Voor zover onze toegankelijkheidsexpert weet, is de website op basis van techniek toegankelijk. Het enige onderdeel dat niet volledig toegankelijk is, is de lightbox. Wanneer je een foto vergroot is de werking niet 100% toegankelijk.

Op het gebied van content zijn we circa 98% toegankelijk. Er zijn slechts een paar onderdelen qua content die niet 100% toegankelijk zijn:

  • Een aantal (oude) rapporten die in PDF worden aangeboden op de website zijn niet toegankelijk.
  • 1 oudere video van GBBO mist ondertiteling.

Onze maatregelen

Wij nemen de volgende maatregelen om onze digitale toegankelijkheid te behouden en te vergroten:

  • Voor het onderhouden en verder ontwikkelen van de website werken we samen met ontwikkelaar SatDesign die digitaal toegankelijke websites ontwikkelt.
  • Van de PDF’s die online worden aangeboden, is er reeds een samenvatting in HTML geplaatst.  
  • Onze redacteuren hebben kennis van het digitaal toegankelijk maken van content. Nieuwe content zal dan ook digitaal toegankelijk gemaakt zijn. We beschikken over deze kennis omdat wij zelf trainingen aanbieden op het gebied van toegankelijk schrijven voor het web.

Problemen: laat het ons vooral weten

Kom je een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Stuur ons een mail op contact@gbbo.nl. We proberen het probleem dan snel te verhelpen. Dankjewel!

Toegankelijker worden?

Wil je geholpen worden met het toegankelijker maken van je website? Onze adviseurs helpen je graag de organisatie mee te krijgen of trainen je in het toegankelijk maken van content.

Onze klanten waarderen ons met:

Al meer dan 150 klanten
geholpen sinds 2013.

Klanten beoordelen ons met een 8,5 uit 100+ reviews op o.a. Google

We hebben meer dan 100 reviews ontvangen op o.a. Google.

Het team van GBBO

Over GBBO

Jouw website en webteam tot een succes maken. Dat is waar wij voor gaan. Samen met jou en je collega’s werken we aan betere, gebruiksvriendelijkere en toegankelijkere digitale dienstverlening. Dat maakt het leven van inwoners, ondernemers, cliënten, patiënten, studenten, huurders en leden namelijk een stuk prettiger. Onze deskundige en zeer ervaren online professionals helpen je graag om jouw digitale uitdaging samen tot een succes te maken.