Jos Smolders

Jos Smolders
Webmanager, Projectleider & Adviseur Online

Bel Jos: 06-13979180

Jos Smolders - Webmanager, Projectleider & Adviseur Online

Jos Smolders is een doorgewinterde expert op het gebied van online dienstverlening. Zijn brede ervaring zet hij in als projectleider, teamleider en online adviseur voor online trajecten. Jos pionierde al in 1995 als eerste webmaster voor de gemeente Tilburg. In 2001 werd hij gedelegeerd adviseur namens ICTU en heeft binnen in de jaren daarna als consultant zo’n tientallen gemeenten geholpen bij het inrichten en verbeteren van de (online) dienstverlening.

Jos heeft ervaren dat goede dienstverlening, die aansluit op de behoefte van de burger, leidt tot kostenbesparing in de organisatie. Met een dergelijke opzet werkt een goed functionerende website samen met de andere kanalen, en is er aandacht voor het gedrag van de klant. De focus ligt bij een optimale balans tussen efficiency, en gemak voor de klant.

Van 2016 tot 2023 werkte hij aan de multi-channel dienstverlening van het CAK in Den Haag. Jos heeft het webteam en het webbeheer in die periode geprofessionaliseerd. Als product owner dienstverlening heeft Jos vervolgens samen met de organisatie een multi-channel aanpak geïmplementeerd. Een belangrijke website onder de regie van CAK (Regelhulp.nl) is in die periode ook onder de aansturing van Jos gemigreerd naar een modernere dienstverlenende website. Hiervoor is onder andere een aanbestedingstraject uitgevoerd onder aanvoering van Jos.

De kracht van Jos is het creëren van overzicht, leiding geven en het optimaliseren van digitale dienstverlening. Vandaar uit begeleidt hij medewerkers, management en bestuur om samen de kwaliteit en het functioneren van de organisatie naar binnen en naar buiten te verbeteren. Activiteiten waar Jos ruime ervaring mee heeft is het leiding geven aan een online team, vernieuwen van websites, het professionaliseren van teams, het maken van goede afspraken tussen communicatie en vakafdelingen en het samenspel met andere klantcontactkanalen. Samen met GBBO verbetert Jos uw online dienstverlening.

Diensten

 • Projectleider websites, intranet en online applicaties (inclusief aanbestedingen)
 • Projectleider optimalisatietrajecten websites, intranetten en (online) applicaties
 • Interim Webmanager / Webcoördinator / Online Adviseur / KCC manager
 • Inrichten en optimaliseren van procedures (beheer en kwaliteit)
 • Advisering over en implementatie van (online) dienstverlening
 • Multi-channel management
 • Afstemmen van telefonische en papieren dienstverlening met online
 • Analyse en -optimalisatie

Specifieke kennis en ervaring met ‘Online’ en geven van leiding in de dienstverlenende sector

 • Webteams overheden gemanaged: 6 jaar bij gemeenten Waalre, Tilburg, Diemen, CAK, Dieren, Dienst Dommelvallei, Nuenen, Geldrop-Mierlo, Son en Breugel)
 • KlantContactCentrum gemanaged: 4 jaar bij gemeenten Waalre, Diemen, Dieren, CMS (website en intranet): meerdere jaren ervaring met Kentico, Sharepoint en WordPress
 • Webanalytics: 10 jaar ervaring met Google analytics en Piwik
 • Social media monitoringtools: 10 jaar ervaring ervaring met Coosto en Hootsuite
 • Aanbestedingen websites: CAK, gemeente Waalre, gemeente Tilburg

Neem contact op met Jos
contact@gbbo.nl / 06-13979180

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: