Mark Blokker

Foto Linda
Foto Linda
Mark Blokker
Projectleider, Webcoördinator & Adviseur Website

Bel Mark: 06-13979180

Mark Blokker - Projectleider, Webcoördinator & Adviseur Website

Mark kent als geen ander het klappen van de zweep binnen een gemeente. Door zijn meer dan 15 jaar ervaring als gemeenteambtenaar met gemeentelijke websites en (digitale) communicatiemiddelen kan Mark zich uitermate goed verplaatsen in de digitale opgaven waar gemeenten voor staan. In verschillende functies heeft Mark een brede en unieke combinatie van ervaring opgedaan binnen de lokale overheid. Met zijn energieke en open houding breekt Mark snel het ijs en is een prettige gesprekspartner aan tafel.

Projectleiding nieuwe website/intranet
Mark heeft veel ervaring opgedaan als projectleider en adviseur met het aanbesteden, vervangen en implementeren van gemeentelijke websites en intranet. En het continu verbeteren van de website en het intranet vervolgens. Door deze ervaring kent Mark precies de meerwaarde die een goed werkende (toptaken) website heeft en kan deze meerwaarde met veel enthousiasme vertalen naar inspiratie en motivatie binnen elke overheidsorganisatie.

Het vernieuwen en realiseren van een gebruiksvriendelijke gemeentelijke website is meer dan een technisch trucje, het omvat vaak een andere manier van werken waar de gehele organisatie iets van zal merken. Met zijn communicatieachtergrond is Mark in staat om zowel interne als externe stakeholders actief te betrekken binnen het project met als resultaat een goed werkende website die bijdraagt aan de doelstellingen van de opdrachtgever én de wensen van de gebruiker.

Zijn technische achtergrond stelt Mark in staat snel te schakelen tussen technische en organisatievraagstukken. Hierdoor is Mark namens u de opdrachtgever een goede gesprekspartner met verschillende leveranciers. Hij is in staat het beste bij deze leveranciers naar boven te halen met als doel het hoogst haalbare en meest passende resultaat te behalen voor de opdrachtgever.

Webmanager en adviseur
Meer dan 10 jaar ervaring heeft Mark in het beheer van, coördineren rondom, adviseren over en analyseren van websites en digitale media. Naast de verschillende aanbestedingen is er veel ervaring met het (re)organiseren en implementeren van de- en centrale webredacties. Altijd met als doel om kwalitatieve relevante content te genereren vanuit de gehele organisatie.

Door te werken met webstatistieken in combinatie met statistieken van andere communicatiekanalen is Mark in staat maatwerk advies te geven over de inzet van verschillende digitale communicatiekanalen. Deze gaan hierdoor efficiënter presteren waardoor de klant of bezoeker beter in staat is zelfstandig tot de juiste dienst of informatie te komen.

Werken namens GBBO ziet Mark bijna als missiewerk voor toegankelijke digitale dienstverlening voor iedereen.
Toegankelijke digitale dienstverlening moet de standaard zijn is Mark van mening. Het motiveert Mark in ieder geval om op gepassioneerde wijze gemeentelijke organisaties te helpen haar digitale dienstverlening naar een hoger platform te brengen. Waar Mark blij van wordt? Een website die aantoonbaar goed werkt voor de gebruiker. Mark gunt iedereen het plezier van een optimaal functionerende website.

Grootste hobby van Mark op dit moment is het verbouwen van een oude Franse boerderij naar een heus vakantieparadijsje. Een goed glas wijn met bijbehorend kaasje gaat Mark daarbij niet uit de weg. Vanuit zijn eigen boerderij werkt Mark veel op afstand maar is ook geregeld in Nederland te vinden. Hij is van mening dat persoonlijk contact – op belangrijke momenten – onmisbaar is om goed samen te kunnen werken.

Diensten

  • Projectleider realisatie en implementatie websites, intranet en (online) applicaties (inclusief aanbestedingen)
  • Projectleider optimalisatietrajecten websites, intranetten en (online) applicaties
  • Projectadviseur realisatie en implementatie websites, intranet en apps (inclusief aanbestedingen)
  • Interim Webmanager / Webcoördinator / Online Adviseur
  • Advisering en implementatie m.b.t. (online) dienstverlening

Onderstaand overzicht geeft een beeld van de relevante projecten die Mark heeft uitgevoerd.

Recente projectleidingsopdrachten

  • Interim Web coördinator bij gemeente Medemblik.
  • Projectleider Digitale Toegankelijkheid bij gemeente Medemblik
  • Projectleider ‘Begeleiding Reclassering Nederland naar een nieuwe website’.
  • Senior analist Toptakenonderzoek voor Reclassering Nederland en West-Brabants Archief

Neem contact op met Mark
contact@gbbo.nl / 06-13979180

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training: