Wat werkt beter: een overheidswebsite met thema-navigatie of zonder?

Wat werkt beter: een overheidswebsite met thema-navigatie of zonder?

Eind 2019 werden we benaderd door Carolien Nicolai namens gemeente  Ermelo, Harderwijk en Zeewolde met een erg interessant vraagstuk:

  • Wat werkt beter voor de bezoeker: een overheidswebsite met thema-navigatie (“topnavigatie”) of zonder thema-navigatie?

De drie gemeenten waren bezig met de voorbereidingen voor de lancering van hun nieuwe websites en twijfelden wat beter werkte. De ene collega was van mening dat een website met thema-navigatie (“topnavigatie”) beter werkt dan zonder. De andere collega dacht het tegenovergestelde. Een mooi moment om feiten te verzamelen zodat de juiste keuze gemaakt kon worden. Carolien belde ons op om een onderzoek uit te gaan voeren. Zo gezegd, zo gedaan! 

De resultaten van het onderzoek hebben zeer interessante inzichten opgeleverd die ook voor jou toepasbaar zijn. Om die reden hebben Carolien Nicolai en Pieter Pinxten (GBBO) een video opgenomen. Om de kennis met je te delen.  

Wat je ontdekt in deze video over site-navigatie-onderzoek:

  • Welke aannames er zijn over hoe site-bezoekers hun weg zoeken op websites – vooral als het gaat om thema-navigatie bovenaan webpagina’s (“topnavigatie”) 
  • Hoe de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde deze aannames samen met GBBO hebben onderzocht voor hun nieuwe websites 
  • Wat de resultaten zijn van een grootschalige A/B test en welke invloed dat heeft op de site-indeling
  • Wanneer een overheidswebsite zonder “topnavigatie” ook kan werken voor jouw bezoekers
  • Welke algemene aanbevelingen er zijn voor alle overheidswebsites als het gaat om het wel of niet toepassen van “topnavigatie”
Webinar afbeelding 2

Over de schrijver

Pieter wordt enthousiast van dienstverlening die vanzelfsprekend is. Vanuit zijn achtergrond in dienstenmarketing (Msc Marketing) en werkervaring heeft hij zich tot een ervaren serviceverbeteraar ontwikkeld. Hij is sterk in projectmanagement, klantonderzoek en serviceverbetering voor organisaties die actief zijn in de publieke en commerciële sector.

Reacties

Geen reacties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vul je e-mailadres in, dan mail ik je de link naar de online training:

Tips voor een betere site

1 keer per maandVergrootglas logo
Exclusieve tips