Eind 2019 werden we benaderd door Carolien Nicolai namens gemeente Ermelo, Harderwijk en Zeewolde met een erg interessant vraagstuk:

  • Wat werkt beter voor de bezoeker: een overheidswebsite met thema-navigatie (“topnavigatie”) of zonder thema-navigatie?

De drie gemeenten waren bezig met de voorbereidingen voor de lancering van hun nieuwe websites en twijfelden wat beter werkte. De ene collega was van mening dat een website met thema-navigatie (“topnavigatie”) beter werkt dan zonder. De andere collega dacht het tegenovergestelde. Een mooi moment om feiten te verzamelen zodat de juiste keuze gemaakt kon worden. Carolien belde ons op om een onderzoek uit te gaan voeren. Zo gezegd, zo gedaan!

De resultaten van het toptakenonderzoek hebben zeer interessante inzichten opgeleverd die ook voor jou toepasbaar zijn. Om die reden hebben Carolien Nicolai en Pieter Pinxten (GBBO) een video opgenomen. Om de kennis met je te delen.

Wat je ontdekt in deze video over site-navigatie-onderzoek:

  • Welke aannames er zijn over hoe site-bezoekers hun weg zoeken op websites – vooral als het gaat om thema-navigatie bovenaan webpagina’s (“topnavigatie”)
  • Hoe de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde deze aannames samen met GBBO hebben onderzocht voor hun nieuwe websites
  • Wat de resultaten zijn van een grootschalige A/B test en welke invloed dat heeft op de site-indeling
  • Wanneer een overheidswebsite zonder “topnavigatie” ook kan werken voor jouw bezoekers
  • Welke algemene aanbevelingen er zijn voor alle overheidswebsites als het gaat om het wel of niet toepassen van “topnavigatie”
Pieter Pinxten
Pieter wordt enthousiast van digitale dienstverlening die vanzelfsprekend is. Hij is sinds 2013 gespecialiseerd in het het verbeteren van de website, online teams en daarmee de online dienstverlening. Hij deelt graag zijn kennis hierover met jou.

Ook interessant

Ontdek cruciale inzichten voor het optimaliseren van gemeentelijke websites. Leer hoe GBBO’s gratis analyse, gebaseerd op 10 jaar aan onderzoek, verschillende toptaken id…
Om websitebezoekers goed te helpen is het noodzakelijk om de website in te richten op basis van het toenemende smartphonegebruik. Ontdek GBBO’s onderzoek en advies over M…
Verken drie praktische onderzoeksmethoden om je website te optimaliseren en te voldoen aan gebruikersbehoeften.

Website vernieuwen? Ontvang een gratis plan van aanpak

Bij het plan van aanpak krijg je:

Gebaseerd op onze bewezen aanpak voor meer dan 50 publieke organisaties. Speciaal voor jou op maat gemaakt.

Over GBBO

Jouw website en webteam tot een succes maken. Dat is waar wij voor gaan. Samen met jou en je collega’s werken we aan betere, gebruiksvriendelijkere en toegankelijkere digitale dienstverlening. Dat maakt het leven van inwoners, ondernemers, cliënten, patiënten, studenten, huurders en leden namelijk een stuk prettiger. Onze deskundige en zeer ervaren online professionals helpen je graag om jouw digitale uitdaging samen tot een succes te maken.

Samen met jou en je collega’s werken we aan mooiere, gebruiksvriendelijkere en toegankelijkere service. Dat maakt het leven van inwoners, ondernemers, cliënten, patiënten, studenten, huurders en leden namelijk een stuk prettiger.

Klant aan het woord

“Het topnavigatie onderzoek (werkt een topnavigatie goed of niet goed?) dat GBBO voor gemeente Harderwijk, Ermelo en Zeewolde heeft uitgevoerd was erg nuttig en verliep vlot. We merkten dat GBBO flexibel is.”

Carolien Nicolai
Gemeente Zeewolde

Klanten beoordelen ons met een
8,5 uit 100+ reviews op o.a. Google